Yumurta Nasıl Haşlanır? - Yumurta Haşlama - Yumurta Pişirme Çeşitleri

 

Cıvık yumurta

Cıvık yumurta; akı yumuşak, sarısı ise çok az pişmiş, akışkan kıvamda yumurtadır. Cezveye su koyun, yumurta kaynamaya başladıktan yani fokurdayıp, suda boloncuklarlar gözükten sonra, 2 dakika pişirin. Daha sonra kaşık yardımıyla elinizin yanmamasına dikkat ederek, cezveden çıkarıp buz dolu soğuk suda yahut musluk suyunda bekletin. Yumurtanız hazır...

 
Rafadan yumurta

Rafadan yumurta beyazı pişmiş, sarısı akışkan kıvamdaki yumurtadır, Cezveye su koyun, içine yumurtayı koyup, kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika pişirin. Ardından daha fazla pişmelerini engellemek için bir kaç dakika musluktan doldurduğunuz suda bekletin. Rafadan yumurtanız hazır!

 
Kayısı yumurta

Akı iyi pişmiş, sarısı ise akmayacak yumuşaklıkta, kayısı kıvamında yumurtadır. Yumurtayı cezveye alıp, üstüne su dökün, su kaynadıktan sonra 4-4,5 dakika pişirin. Cezveden alıp soğuk yahut musluk suyu dolu bir kaba koyun.

 
Katı Yumurta

Katı yumurta beyazı ve sarısı çok pişmiş yumurtadır. Yumurtayı cezveye alıp kaynadıktan sonra 5,5- 6 dk pişirin. Soğuk suya alın.

 
Çok Katı Yumurta

Çok katı yumurta beyazla sarısı çok aşırı pişmiş yumurtadır. Yumurtayı cezveye koyup, kaynadıktan sonra en az 7-8 dk, en fazla 12 dk pişirirseniz bu yumurtanız hazır!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski