Patatesli Milföy Mantı

 

Patatesli Milföy Mantı



Patatesli Milföy Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 4-5 orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber ve kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı k kırmızı toz biber

Patatesli Milföy Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce patatesler soyulur, büyük parçalar bölünür ve suda haşlanır.
  • Tamamen yumuşayan patateslerin suyu süzülür ve kenara alınır.
  • Soğanlar yemeklik doğranır uygun bir tavada sıvı yağ ile orta ateşte kavrulur.
  • Ardından salça eklenir 1-2 dakika kadar daha kavrulur.
  • Daha sonra haşladığımız patatesleri tavaya ekleyip, ezici ile ezilir ve karıştırılır ve püre haline getirilir.
  • Tuzunu baharatını ekleyip bir kaç tur daha karıştırın.
  • Milföyün her yerine eşit gelecek şekilde ince olarak harcı yayıyoruz. Daha sonra hamuru uzunlamasına üç dört parçaya bölüyoruz.
  • Sonrasında ortasından tek parçaya bölüyoruz.
  • Hepsini rulo olarak katılıyoruz altı yağlanmış tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından aldıktan sonra üzeri için sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz.
  • Bir yemek kaşığı tereyağda kırmızı toz biber kavurup üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun ❤️

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski